noen

Journalistikk

Jeg har livnært meg som journalist på heltid i mer enn 28 år. Tidsskrifter – som fagblader og bedriftsmagasiner – er min spesialitet, men jeg har også gjort jobber for andre medier, fra nettsider til papiraviser.

Persontrafikk har vært et viktig fagfelt gjennom årene. I ti år satt jeg som redaktør av Sporveiens bedriftsmagasin Sporveisnytt, som i 1992 ble kåret av Informasjonsforeningen til Årets Bedriftsavis i Norge. I 10 år, inntil nedleggelsen i desember 2014, leverte jeg tekst og foto regelmessig til fagbladet «Transportforum», utgitt av NHO Transport.

Fra 2015 har jeg skrevet aktivt for Yrkestrafikkforbundets fagblad Yrkestrafikk, og i september 2016 overtok jeg redaktøransvaret.

Jeg har også gjort mange reportasjer og intervjuer for Jernbaneverkets månedstidsskrift «Jernbanemagasinet». Jeg har rapportert om kollektivtrafikk fra India, Brasil, Russland, England, Tyskland, Nederland, Belgia, Spania og alle nordiske land. 

En annen av mine store oppdragsgivere er Bravida Norges bedriftsblad «Bravisen», der jeg nå har levert tekst og fotos i 9 år. Gjennom reiser over hele Norge fra Melkøya i nord til Kvinesdal i sør har jeg opparbeidet meg betydelig kunnskap om håndverkerbransjen, norsk industri og byggebransjen.

Så er jeg også kjent som sjakkjournalist, blant annet for Norsk Sjakkblad. Sjakk har alltid vært min hobby og lidenskap, noe som har nedfelt seg i både journalistikk, skjønn- og faglitteratur. Under VM-kampene mellom Anand og Carlsen i Chennai og Sotsji befant jeg meg ringside.

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2018 Arne Danielsen Tekst & Foto